Egy profi körmösnek nem elég szép körmöket készíteni, de azokat jól is kell megmutatni a világnak. Bizony az online jelenlét,  a social média marketing alapja a jó fotó, hiszen egyre jobban előtérbe kerülnek a vizuális anyagok a szöveggel szemben. Éppen ezért úgy gondoltuk, most összegyűjtjük Neked, hogy milyen hibákat ne kövess el a körömfotózások során.

Perfect Nails - NailStar - Így fotózz körmöt!

Csak egy ilyen éles képen látszanak jól a Spider Gel mintái és a csillámok!

#Rossz a fókusz

A fókuszált kép a fotózás és így a körömfotók elengedhetetlen követelménye. Mit jelent a rossz fókusz? Ebben az esetben a kép egyetlen pontján sincs éles rész, azaz nem fókuszáltál sehova a készítéskor, vagyis életlen, homályos a fotó. A másik lehetőség, hogy fókuszáltál, csak rossz helyre és nem az az éles a képen, amit annak szeretnél látni. Sokszor ez már akkor derül ki, amikor a számítógép jóval nagyobb monitorján nézed vissza a képet.

Ezt úgy küszöbölheted ki, hogy a telefonnal történő képkészítéskor rákoppintasz a képernyőre, így várhatólag megjelenik a fókuszt jelölő kör vagy négyzet. Amikor ez zöld, akkor a kijelzőn is láthatod, hogy éles a kép. Nagyon fontos, hogy a fókusz nem pontra történik, hanem távolságra. Azaz amikor fókuszálsz, akkor az abban a síkban lévő tárgyak válnak élessé, míg a távolabbiak vagy közelebbiek nem lesznek tökéletesen élesek. Ha a fókuszálás után lábzoomolsz (előre vagy hátra lépsz, mozgatod a kezed) a fókusz ismét elcsúszik, így nem lesz teljesen éles a kép. Pontosan a távolság miatt, a fókuszálásnak a fényképezés utolsó lépésének kell lennie, mielőtt elkattintod a kamerát. Ne közelíts (zoomolj) bele a képbe, mert a képminőséget csökkented, inkább utólag a vágd meg, ha nagyon szükséges.

#Modell keze

Egy jó körömfotónál legalább 4 ujj látszik. A fotózás alapvető szabálya, hogy rossz modell nincs, csak rossz fotós. Ha a modelled keze girbegurba, heges, sebes vagy csak pufókok az ujjai, akkor addig keresd a megfelelő szöget, beállítást, amíg ezek már nem érvényesülnek. A körömfotózásban az a szép, hogy nem a kézen van a hangsúly, hanem a körmökön. Azaz nem kell a teljes kézfejnek benne lennie a képben, elég az ujjvégeknek.

Ugyanakkor ellentmondva a fentebbiekkel, érdemes távolabbi képeket is készítened, amiben a teljes kéz szerepel. Ha valami nincs a képen azt már elveszítetted, de nagyobb képből, mindig lehet kisebbet kivágni. Azaz utólag nyugodtan ráközelíthetsz a képre és kivághatod a legjobb formában. Amit nem örökítettél meg, az örökre elveszett.

Perfect Nails - NailStar - Így fotózz körmöt!

A semleges fehér háttér szinte mindig jó választás!

#Apró részletek

Ahogy mondani szokás, az ördög a részletekben rejlik. Nagyon fontos, hogy körömágyat a fotózás előtt ne olajozd vagy ha már megtörtént a baj, akkor dörzsöld be az olajat úgy, hogy ne csillogjon. Ha valami csillan, az a tojásfény legyen a körmökön és ne az epres kutikula olaj a bőrön! Figyelj a részletekre, hogy hol készül a köröm és mi látszik a háttérben. A semleges, egyszínű hátterek a leghálásabbak. Érdemes egy világos és egy sötét anyagot is a fiókodban tartanod, amit a körmök fotózásakor remekül tudsz használni. Ráadásul az egyszerű, egyszínű hátterek előtt a lakkzselé színek és minták is sokkal jobban érvényesülnek. Ha a sima hátteret esetleg megunod, akkor könnyen feldobhatod és szezonálissá teheted képeidet remek dekor eszközökkel. Virág, virágszirmok, kagylók, gyűrűk, gömbök, gyöngyök, a lehetőség határtalan!

#Fény – Se sokat, se keveset!

A túlzott vagy éppen a kevés fény egy kivételesen szép mintát is könnyen középszerűvé tehet. Ha a fotónkon túl sok fényt kapott a kamera, akkor könnyen előfordulhat, hogy olyan fehér területei lesznek a képnek, amik szakszóval élve kiégnek. Ezek elvesztek. Egy sötétebb kép ezzel szemben menthető, hiszen az egyszerűbb képszerkesztő programok is lehetőséget nyújtanak a világosításra, így a sötétben megbújó részletekre is fény derülhet. Természetesen a legjobb, ha a fotódon ideális a megvilágítás, azaz a körmök elég fényt kapnak, de azért nem túl sokat.

Perfect Nails - NailStar - Így fotózz körmöt!

A színeket csak a jó fehéregyensúllyal tudjuk hűen visszaadni a körömfotókon.

#Fehéregyensúly

A furcsán hangzó szakkifejezés az egyik legfontosabb tényező a képélesség és a megvilágítás mellett. Igazából azt mutatja meg, hogy a fehér lap a képen fehérnek tűnik-e vagy éppen torzítottak lesznek a színek, azaz sárgás, kékes, szürkés még a fehér lap is. Ha a képen a fehér fehér, akkor az biztosítja a teljes kép színhelyességét is.

Nincs annál bosszantóbb, amikor elkészítesz egy csodálatos munkát, de nem adja vissza a színeket a kép. Ilyenkor a világosítás vagy sötétítés sem segít. Keresd meg a fényképező módban az WB (White Balance) menüpontot! Kattints bele és válaszd ki a te fényforrásodnak megfelelő fénycső, villanykörte stb. beállítást, ami a legszínhűbb. Ez a lépés kicsit macera az első alkalommal, de későbbiekben már automatikusan állítod majd be.

#Szelektálj!

Talán a fotózás legnehezebb része a szelektálás. Melyiket válasszam? Közelebbi legyen vagy távolabbi? Ráadásul egy csodálatosan sikerült körömnél meg pláne döntésképtelen az ember. Ekkor kérdezd meg barátaid véleményét!

Nagyon fontos azonban, hogy nem kell minden munkát megosztani a nagyvilággal! Egy rossz kép a referencia munkáid között többet árthat, mint használ. A közösségi hálón vagy a Nail Star oldalán feltöltött képed Téged is minősít, ezért legyél igényes és a legjobb körmöket, képeket töltsd fel! A kevesebb ebben az esetben több.  Ezzel együttesen jó, ha minden munkád az eredménytől függetlenül megörökítésre kerül, hiszen a fotók dokumentálják a legjobban a fejlődésedet. És hát ki nem szereti látni, hogy mennyit fejlődött?

 

Tedd próbára magad, jelentkezz XXI. Nail Star Versenyünkre!

Készítsd el az év menyasszonyi körmét az előírt anyagok felhasználásával és töltsd fel pályamunkádat 2019.08.25. éjfélig!

Irány verseny!

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készíts Te is tökéletes körmöket! 

Perfect Nails - géllakk

BubbleGum kollekció
Extrém tartósság 3 lépésben

Perfect Nails - Unikornis por

Unikornis Por
Leheletfinom, színjátszó fénypor

Perfect Nails - CreamGel

CreamGel
Fixálás mentes díszítő krémzselé

Perfect Nails - Ombre ecsetOmbre szivacs
Egyenletes por és pehelyfelvitel

Újdonságainkért kattints IDE! Akciós termékeinket pedig ITT találod!

——————————————————————————————————————————————

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz