Ha díszítő, színes zseléről van szó, akkor mindenkinek más jut az eszébe. Egy kisgyerek a gumicukorra gondol, egy szakács már a torta tetejét díszíti képzeletben, egy körmös pedig a következő körömmintáit tervezi, gyakorolja tipjein.  Éppen ezért nem maradhat ki cikksorozatunkból a zselék nem csak építésre, de festésre, díszítésre történő felhasználása sem. Lássuk, mit és mikor érdemes használnunk!

Gyönyörű mosolyvonal készíthető CreamGel díszítő zselénkkel.

#Francia alapokon

Francia körmöket festhetünk hagyományos lakkzselékkel vagy készíthetünk építőzselével. Éppen ezért az építőzselék lehetnek átlátszó vagy áttetsző tulajdonságúak, ha az előbbi variációt választjuk. Így beszélhetünk színtelen (clear) vagy rózsaszín (Pink Babe) építőzselékről. A fedő, de nem átlátszó zselék lehetnek fehér (white), szuper fehér vagy körömágy hosszabbító színűek is . Ezeket a kombinációkat főként a francia körmökhöz használjuk, de ez nem törvényszerű. A méltán népszerű baby boomerhez is remekül tudjuk használni ezeket a kombinációkat. 

#Díszítésre fel!

A díszítő zselék felhasználása rendkívül sokszínű. Ezeket nem csak zselével épített körmökön használhatjuk, de az egyszerű lakkzselével festett és a porcelán vagy acrylgel segítségével épített körmökön is remekül mutatnak. A CreamGel fixálásmentes díszítő krémzselé például kiváló a precíz vonalakhoz és az egylendület technikákhoz is. Ráadásul áprilistól új színekkel is kiegészítheted készleted. Mivel erősen pigmentált és közepesen sűrű, nagyon kényelmes a használata, egy árnyékoló szivaccsal pedig könnyedén készíthetünk vele színátmenetet is. A legjobb pedig, hogy remek színek közül tudunk választani!

Darabos Évi munkája. Kattints a képre és nézd meg videónkat az egylendület technikáról.

 

Másik nagyon jó díszítő zseléje lehet készletünknek a Spider Gel. Szintén extra pigmentált és fixálásmentes, ugyanakkor rugalmassága és nyúlékonysága lehetővé teszi a tökéletes és vékony vonalak készítését. Mindkét díszítő zselével dolgozhatunk matt felületeken vagy az elkészített körmöt fedjük be fixálásmentes fényzselével és már jöhetnek is a zselés minták!

Ha szeretnénk zseléinket még színesebbé tenni, használjunk nyugodtan Color Magic Flakes vagy a metál ragyogás érdekében Metal Chrome Flakes díszítő pelyheket! A finom textúrájú, színjátszó díszítő pelyheket építőanyagba keverve akár színes franciavég kialakításához is bátran alkalmazhatjuk.

#Különleges megjelenés

Egyszerűen és gyorsan visszafogottan elegánssá és mégis különlegessé tehetjük vendégeink körmét, ha matt fedőzselét alkalmazunk. A bársony tapintású Velvet Matt Gel remek választás, hiszen hatása hetekig tart és nem fényesedik vissza.

Kicsit vadócabb a vendéged és szeret kitűnni a tömegből még sötétben is? Dobd fel körmeit a Glow Up Gellel! Ezzel a foszforeszkáló színtelen zselével bármilyen színt sötétben világítóvá varázsolhatsz. Az erőteljesebb hatás érdekében használd több rétegben.

Unikornis porral bármelyik szín egyszerűen feldobható.

Ha látható, de színjátszó csillogást szeretnél vendégeidnek, akkor bizony előkerül az unikornis por. Az extra finom őrlésű, lehelet finom fénypor varázslatosan színjátszó effekttel ajándékozza meg vendéged. Remekül mutat egy-egy díszítőzselébe beledörzsölve, de kiválóan mutat teljes felületen is. Bármilyen színű felületen érvényesül a színjátszó hatása.

Habár nem zselé, mégsem hagyhatjuk ki a thermoport, mint remek díszítő eszközt. Füst minták készítésére, színátmenetek kialakítására vagy teljes fedésre is kiválóan alkalmas. Az előkészített körömfelületet ragacsos réteget képző, fixálást igénylő fényzselével fedjük, majd megköttetjük. A ragacsos rétegbe árnyékoló szivacs segítségével óvatosan, egyenletesen beledolgozzuk a pigmentport és máris kész van a kétszínű, színváltós körmünk. Ez az igazi különlegesség! Mivel gyorsan elkészül, ha időzavarral küzdünk, remek megoldás lehet és rengeteg szín közül választhat vendégünk.

#Perfect tippek

A fehér és színes, ill. csillámporos zselék nehezebb alkotói leülepednek. Ezért használat előtt fel kell őket keverni. A zselében intenzív keverés következtében levegőbuborékok keletkezhetnek, amelyek a kész körömben is meglátszanak, ha mégis szükséges, ne közvetlenül munka előtt, hanem jóval előtte keverjük fel az anyagot óvatosan, lassú mozdulatokkal!

Zselés ecseteinket nem célszerű kimosnunk.

 

A sok anyag felvitele esetén célszerű munka közben a vendég kezét kezdetben 15-30 mp-ig kizárólag a lámpa elé szórt fénybe tenni, majd csak ezt követően a lámpába helyezni! Ezt alkalmazva jólképzett műkörmösnél az UV lámpa  nem égeti az érzékeny vendég körmét. Munka közben nem kell ecsetet mosni, mivel a zseléanyag kötésgyorsító nélkül nem köt bele az ecsetbe. Ez alól csak az kivétel, ha a lámpafényünk az ecsetünk felé esik. Figyeljünk a megfelelő elrendezésre! Ecsetünket munkánk végeztével kell csak alaposan kitisztítani. Az ecsetek ápolásáról Hogyan gondozd ecseteid? cikkünkben olvashatsz részletesebben.

A zselé, akárhogy is nézzük, minden körmösnél alapfelszerelés. Lakkzselé vagy díszítő zselé, egyszerűen ezek nélkül nehéz csodás körmöket alkotni. Ugyanakkor figyeljünk zselés ecseteinkre, az anyag megfelelő tárolására és arra, hogy mindig elég szín álljon a rendelkezésünkre! Nincs is annál rosszabb, mikor a képzeletünknek a készletünk szab határt! Cikksorozatunk záró részében az acrylgel, ez a forradalmian új műkörömépítési alapanyag kerül górcső alá.

 

 

 

Ha tetszett ez a cikk és szeretnéd megismerni a porcelánt,  a zselét vagy az AcrylGel-t, mint műkörömépítő anyagot, akkor kattints és máris olvashatod a cikksorozat további részeit!

Az eredeti műköröm: a porcelán

A méltán népszerű zselé

Az új generációs AcrylGel

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készíts Te is tökéletes körmöket! 

CreamGel
Pigmentált díszítő krémzselé

Laquer ecset #6
Szintetikus zselés ecset

Spider Gel
A vonalhúzás no.1 terméke

Color Magic Flakes
Élő korall 2019 év színe

Újdonságainkért kattints IDE! Akciós termékeinket pedig ITT találod!

——————————————————————————————————————————————

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz