Az esküvői szezonok beköszöntével az esküvői körmök időszaka is megérkezett. Az esküvői szokások, mint az emberi élet főbb állomásait övező hagyományok általában, népenként, sőt vidékenként is nagy eltéréseket mutatnak. Magyarországon általánosan elterjedt a koszorúslányok részvétele az esküvőn és sok helyen találkozhatunk gyűrűhordó gyerekekkel is. A divat a koszorúslányok ruháját is befolyásolja, éppúgy mint az esküvői körmöket. Nézzük, mik a lehetőségek!

#Egységes megjelenés

Ebben az esetben a koszorúslány ruhák fazonja vagy színe egyforma. Ha azonos színt választ a menyasszony, fontos, hogy a kiegészítők is passzoljanak! Egy barackszínű ruhához szuper mutatósak a korallos kiegészítők, pl. korallszínű cipő, korallszínű körmök. Ráadásul a kiegészítő és a körmök összhangja igazán különleges hatást okoz.

Elastic Gel - Esküvői körmök

Az Elastic Gel színei mindenkinek szuperül állnak!

Azonban nem mindenkinek áll egyformán jól a barackszín és a mennyasszony ilyenkor csak a fazonhoz ragaszkodik. Ebben az esetben, ha a színek nem egyeznek, csak a ruha fazonja, akkor érdemes egy semlegesebb színt választani! Egy gyönyörű természetes szín, mint például az Elastic Gel színei mindenkinek szuperül állnak! De bátran nézzünk szét a Pastel Cream kollekció színei között is, ahol kellemes pasztell színeket találunk, melyek sok árnyalathoz kiválóan mutatnak.  

#Tematikus megjelenés

Ahány esküvő, annyi ara más-más ízléssel. Egyre többször a koszorúslány-ruhák nem egyformák, de tökéletesen passzolnak az esküvő tematikájához. Ugyanis így könnyen minden koszorúslány megtalálhatja az alkatának megfelelő formát és színt a ruha tekintetében. Tipikusan ilyen egy vintage menyasszony pinup stílusú koszorúslányokkal vagy egy csipkecsodában vonuló ara letisztult, egyszerű fazonú ruhát viselő barátnőkkel, esetleg egy szexi menyasszony mellett koktélruhás koszorúslányok… a sort egész nap folytathatnánk! Ilyenkor a nyoszolyólányok körme illeszkedjen az adott stílushoz, de nem kell egyformának lenni!

Esküvői körmök - Spider Gel

A Spider Gel és a strasszkövek megteremtik az összhangot a különböző színek ellenére.

Megbeszélhetik, hogy mindenkinek a körmén lesz Spider Gel és strasszkövek, de a körmök színe nem kell, hogy egyforma legyen. Ez egy olyan kapocs közöttük, amivel még letisztultabbá és még egységesebbé tehető a megjelenésük.

#Klasszikus megjelenés

A régi időkben a koszorúslányok a menyasszonnyal megegyező ruhát viseltek. A babona szerint így összezavarták az ártó szellemeket és mivel azok nem tudták kiválasztani a sok szép egyforma lány közül a menyasszonyt, ezért dolgavégezetlenül továbbálltak.

Mára kicsit átalakult azért ez a hagyomány, így vannak különbségek a menyasszony és a koszorúslányok között, de csak nagyon apró részletek. A koszorúslányoknak rövidebb vagy kisebb szoknyájú a ruhája, a menyasszonyon feltűnőbb a hajdísz, illetve más színű csokor, cipő van a nyoszolyólányokon, mint az arán. Ebbe a sorba tökéletesen illik a körmök különbözősége is. Ha a menyasszony egy szolidabb körmöt választott, akkor a koszorúslányoké legyen élénkebb árnyalat. Ha a menyasszony körme díszesebb, a koszorúslányoké legyen szolidabb!

Bármelyik vonalat is követi az esküvő, egy valami nagyon fontos: A menyasszony és a koszorúslányok egyeztessenek! Ha azonos színben állapodnak meg, tényleg mindenkinek a körmén az a szín legyen!

Esküvői körmök - vendég körmök

Ha nem megszokott körömhosszúságot kéri vendégünk, az esküvő után biztosítsunk neki újabb időpontot is!

#Mit tanácsoljunk esküvőre hivatalos vendégeinknek?

Ha meghívottként érkezünk az esküvőre, igazából csak pár szabályt kell betartanunk. Fontos, hogy ne viseljünk fekete, fehér/ekrü vagy piros ruhát! A vőlegénynek gratulálni illik, míg a menyasszonynak sok boldogságot kívánni.

A körmökkel kapcsolatban szerencsére nincs semmilyen korlátozás, de ha a vendégünk kedveli az ifjú párt, akkor arra azért figyeljünk, hogy ne készítsünk neki „menyasszonyos” körmöt! 

Mit ajánlj bátran?

*A ruhája színéhez, mintájához passzoló körmöt

*A kedvenc színeit

*Amit szívesen nézeget majd az esküvő után is

Tipp: Ha pedig a hétköznapi körmeihez képest extrát kér a vendéged, az esküvő utáni hétre biztosíts neki egy időpontot, hátha menet közben rájön, hogy nem fogja szeretni egy hónapon át a körmeit! Hogy biztosan megjelenjen, adj neki vendégkártyát is!

 

Cikk szerzője: Gáspár – Köbli Kriszta

 

A korall színről itt olvashatsz részletesebben:

Élő Korall: 2019 színe

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készíts Te is tökéletes körmöket! 

Aztec kollekció
2019 év színével

NailStar SS16 AB Crystal
Speciális csiszolású strassz

Spider Gel
Vonalhúzás No.1 terméke

Color Magic Flakes
Coral – 2019 Év színe

Újdonságainkért kattints IDE! Akciós termékeinket pedig ITT találod!

——————————————————————————————————————————————

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz