Veled is előfordult már, hogy nem tervezted meg alaposan az évedet és túl későn jöttél rá, hogy nem tudsz két hetet szabaddá tenni a rég vágyott nyaralásra? Ha igen, itt van pár tippünk arra, hogy jövő nyáron bizony ne maradjon el a jól megérdemelt pihenés!

#Tervezés az alapja mindennek!

1) Már év elején, sőt akár decemberben találd ki, mikor szeretnél szabadságra menni! Ha már több éve dolgozol, lapozd végig a régi naptáraidat és nézd meg, melyik volt a leglazább hét! Ha nagyjából ugyanarra az időszakra tervezel, könnyebb lesz a dolgod a vendégek elosztásával. Ráadásul az utak kedvezőbbek, ha hamarabb foglalod őket! 😉

Perfect Tipp: Szerezd be a 2020-as naptárunkat, amíg van készleten és tervezd meg a jövő évedet Perfect-en! 

2) Ha megvan a dátum, írd ki a szalonban, jól látható helyre! Írd ki a mosdóba, a tükör mellé, tedd ki az asztalodra egy szép képkeretben és ha van a szalonban recepciós pult, oda is írd ki!

3) Tartsd be a szabadságod időpontját! Ne hagyd magad, ne írj be senkit a pihenés első és utolsó napjára sem, különben egyszer csak azt veszed észre, hogy a két hét szabadságból egy hét lett…
Perfect Tipp: lila filccel satírozd be a szabadság időszakát a Perfect Naptáradban vagy ragaszd össze azt a hetet, hogy ki se tudd nyitni! 😉

#Ne hagyd magad, készítsd fel vendégeid a szabadságra!

4) 1-2 hónappal a szabadságod előtt már emlékeztesd a vendégeidet, hogy mikor nem leszel! Ha még nem tették, akkor most iratkozzanak be a következő időpontjukra, különben nem lesz helyük! Adj nekik vendégkártyát a beírt időpontjaikkal, így ők is könnyebben terveznek majd!

5) Ne zsúfold túl a szabadság előtti és utáni munkanapokat! Persze lesz olyan vendég, aki bekönyörgi magát az utolsó utáni időpontra is, de húznod kell egy határt! Mi értelme a szabadságnak, ha előtte is és utána is kimerülsz, mert túlvállaltad magad?

+1) Tanulj meg nemet mondani! Ha ennyi előkészület és figyelmeztetés után is maradt olyan vendéged, akinek nem jutott hely, Te ne érezd magad rosszul! Persze könnyű ezt mondani, de ha mindent megtettél, hogy időben figyelmeztesd a vendégeidet, ne vedd magadra ezt a terhet!

Hogy a karácsonyi hajtáskor is bírd a munkát, itt van még pár tipp, hogy nyerj időt magadnak addig is!

#Sok kicsi sokra megy!

Mivel többségünknek rugalmas a munkaideje, az átlagnál könnyebben tudunk magunknak hosszú hétvégét csinálni. Egy péntek és egy hétfő kell csak, így a 2 nap helyett máris 4 napot tudunk pihenni. A heti egy nap szabival a vendégeket is könnyebben szét tudjuk osztani, így nem lesz majd szabadság előtti és utáni tumultus. Havi egy hosszú hétvégével idén még lehet 2 mini nyaralásod! 😉 Ha pedig többet szeretnél pihenni, hosszabbítsd meg minden második hétvégédet!

 

Mexican Summer - LacGel kollekció, lakkzselé

Attól, hogy itt az ősz, a körmeid lehetnék még vidámak! 🙂

#Használd ki az üres napokat!

Ha még nincs tele a naptárad, használd ki a lazább heteket! Ha eddig még nem írtál be senkit egy-egy napra, azokat a napokat húzd ki, a már beírt néhány vendéggel pedig egyeztess, hogy pár nappal korábban vagy később jöjjenek!
Ha mégis csak 1-1 napot sikerül szabaddá tenni, sose bánd! Csinálj úgy, mintha valóban nyaralnál: a telefonod hagyd otthon, irány a wellness vagy válassz magadnak egy egynapos kirándulást. Viselkedj úgy, mintha tényleg elutaztál volna valahova messzire! 😉

#Rövidíts egy-egy napon!

Bár általában a délutánok és az esték telnek be leghamarabb, mégis előfordul, hogy egy délutánt szabaddá tudsz tenni. Ilyenkor használd ki, célozz meg egy helyi nevezetességet a barátokkal, barátnőkkel. Biztos van a lakóhelyeden vagy a környéken olyan helyi látványosság, amit külföldi ismerősöknek szívesen ajánlanál. Nosza, itt az idő, hogy te is meglátogasd! Igen, munka után borzasztó nehéz rávenni magunkat, hogy nekiinduljunk. De ha már ott vagytok, akkor megvillanthatod a kreatív oldaladat is: készülhetnek a szelfik az instára vagy facebookra!

Bárhogy is sikerül időt nyerned a feltöltődésre, egy dolog nagyon fontos: szakítsd ki magadat a hétköznapokból! Mindig kapcsold ki a telefonod, ne legyél elérhető a vendégek számára! 😉  Jó pihenést!

Cikk szerzője: Gáspár-Köbli Kriszta

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg! 

Perfect Nails Naptár
Borító a Ti szavazataitok alapján

Perfect Nails - vendékkártya - időpontkártyaVendégkártya
Vendéged időpontjai egy helyen

Russion Matryoshka
London Fashion Week színei

Vitrage
Tiffany hatás a körmökön

Újdonságainkat itt találod!  Akciós termékekért pedig kattints IDE!

————————————————————————————————————————————

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints a IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz