Cikksorozatunk első részében a lakkozás előkészítésére, az ápolásra és a színválasztásra helyeztük a hangsúlyt. Ha még nem olvastad az első részt a gombra kattintva most megteheted!

 
Elolvasom az első részt! 

Ebben a részben az általános lakkozási szabályok és a hagyományos lakkozás kerül előtérbe. Hiszen több módon is kifesthetjük a körmöket, így elég nagy játszóterünk van a körömformákon túl a lakkokkal is. Azonban egyáltalán nem mindegy hogyan kezdünk neki! Hogyan kerülhetjük el a csomós lakkozást? És miért is van szükség az alaplakkra és a fedőlakkra?  Most ezekben a témákban nyújtunk Neked támpontot. Akkor lássuk is hogyan lakkozhatjuk ki helyesen a körmöket!

#A lakkozás különböző formái

Habár a körmök kifestésének a formától függetlenül csak a képzeletünk és kreativitásunk szab határt, azért mégis van pár klasszikus festési mód, amit összegyűjtöttünk. Mindenekelőtt alkalmazhatunk teli lakkot, ekkor az ujjkörmök teljes felületét belakkozzunk a kívánt színnel. Amilyen egyszerű ez a módszer, annyira nagyszerű is, hiszen egyszerűsége kiemelhet egy szomszédos ujjon megjelenő mintát, díszítést.

A lunula festése és díszítése mindig érdekessé teszi a körmöket

Másik rendkívül népszerű festési lehetőség a francia szabadszél fehérítés, amely lehet normál vagy hajszálvékony egyaránt. Manapság egyre többször látunk színes francia végeket is, de a klasszikus fehér továbbra is hódít. Legnagyobb előnye ennek a lakkozási formának, hogy szinte minden körömformán jól mutat, legyen az edge, pipe, mandula vagy kocka.
A vizuális illúzió eszközét használja a kétoldalt szabad oldalfalat hagyó festés, hiszen ekkor két csíkot hagyunk a széles körmöknél, ezzel optikailag nyújtjuk a körmöt. És végül még szeretnénk kiemelni, amikor kihagyjuk a lakkozásból vagy egy másik színnel megfestjük a lunulát, azaz a körömfélholdját. Ez utóbbi két lakkozási formát talán kevesebbszer kérik a vendégek és mi is kevesebbszer alkalmazzuk, pedig igazán különlegesek lesznek a körmök, akár már egy szín használatakor.

 

#Lakkozás általános szabályai

A körömlakkok használat előtti felkeverése, homogenizálása nem csak a jó fedés, hanem az egyenletes színárnyalat elérése miatt is fontos. Emiatt lakkozás előtt, mindig rázzuk fel a körömlakkot!

Lakkozás előtt mindig rázzuk fel az üveget

A vastag rétegben felkent körömlakkok buborékképződést, megfolyást eredményezhetnek. Ha a körömlakkunk besűrűsödött, szükség esetén lakkhígítóval megszűntethetjük a sűrűsödést. Hígításra lakklemosókat használni tilos! Lakkozáskor 1-2 cseppnél nagyobb mennyiséget azonban ne alkalmazzunk a rétegek felkenésekor, mert a túl vékony rétegek nem biztosítanak kellő fedést. 

Kenésnél a lakkos üvegből az ecsetet úgy kell kihúzni, hogy közben a tőlünk távolabbi oldalnál a kiemelt lakkcsepp felet húzzuk le! A kenés minimális számú, hosszú, könnyed ecsetvonásokkal folyamatosan történik, mindig új anyag felvitelével. Félig száradt felületbe ecsettel visszanyúlni nem célszerű, tehát az egyes rétegek felhordása között teljes száradás szükséges.

Az ujjak lakkozási sorrendje célszerűen a jobb kéz kisujjától a bal kéz kisujja felé történhet (balkezeseknél fordítva), mert így nem nyúlhatunk a még nem száradt felületekbe. Ez nem előírás, ha egyéni sorrendünk van az is tökéletes. Fontos azonban, hogy számunkra mindig követhető legyen hol járunk. A bőr felületére vagy a körömsáncokba került lakk narancsfa pálcikával távolítható el.

 

#Normál, hagyományos lakkozás menete

Az alaplakk meggátolja a körömlemez elszíneződését és jobb tapadást biztosít a fedőlakkoknak, tehát használjunk 1 réteg színtelen alaplakkot, így a sötét lakkok nem színezik meg a körmök felületét. A „gumis” alaplakkok rugalmas rétegének kiegyenlítő hatása megakadályozza a lakkok berepedését a természetes köröm behajlásakor. A hagyományos lakkozás esetén is figyeljünk, hogy egyenletesen hordjuk fel a színt a felületre, mert a rétegvastagság eltérés árnyalati differenciát eredményezhet. Azaz a vastagabb réteg sötétebb árnyalattal jelentkezik.

 

Ne feledjük az éleket is festeni

#Erősítés és tartósság

Ha lakkozott köröm szerkezete porózus (szivacsos szerkezetű) vagy vékony, megerősítése érdekében használjunk először körömerősítőt, majd ezután egy-két réteg alaplakkot. Az egyes rétegek megszáradása után zárásként a fedőlakkozás történik. Fedőlakkozásnál minimum kétszeri átvonás szükséges, figyelve, hogy az előző réteg teljes száradását megvárjuk. Ne feledjük a köröm éleket is bekenni! A fedőfény fényessé és kopásállóvá teszi a fedőlakk felületét. Lakk-gyorsszárítóval a száradási idő csökkenthető, így munkánkat segíti, könnyíti. Ne felejtsük munkákat ápolással zárni!

A zselé, porcelán műköröm esetén, a normál lakkozás színes zselébevonattal, kopásállóbb minőségben helyettesíthető! A lakkzselék fajtáját és alkalmazását a következő részekben mutatjuk be.

Habár a megfelelő előkészítés fél siker egy szépen manikűrözött kézhez, de a munka oroszlán része mégiscsak a lakkozás maga. Figyeljünk lakkjaink állapotára! A csomós, sűrű lakkokkal nem tudunk szép munkát végezni bármennyire is tehetségesek vagyunk. Éppúgy a türelmetlenség sem eredményez tartós eredményt, mindig várjuk ki a száradási időket! És ne feledjük, a legegyszerűbben, egy színnel festett köröm is lehet szemet gyönyörkötettő, ha szépen van elkészítve!

 

 

Kíváncsi vagy mi az a hybrid lakkzselé? Hogyan használd őket és távolítsd el? Olvasd el a cikksorozat következő részét is!

Elolvasom a következő részt!

 

 

Ingyenes körmös továbbképzés országszerte 21 városban!

Regisztrálj rendezvényünkre és Tiéd 15% kedvezmény a helyszíni vásárláskor!

További részletek

 

 

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készíts Te is tökéletes körmöket! 

Punch and love -készlet
Limitált kiadású LacGel Plus készlet

Base & Top Coat
Titániumos alap- és fedőlakk

Spider Gel
A vonalhúzás no. 1 terméke

Nail Hardener Coat
Körömerősítő bambusz kivonattal

Újdonságainkért kattints IDE! Akciós termékeinket pedig ITT találod!

——————————————————————————————————————————————

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz