A késő tavasz-kora nyár nagyjából egyenlő az esküvői és a menyasszonyi köröm szezon kezdetével. Egyre szebb az idő, de még nem fulladunk meg a melegtől. A természet már zöldbe borult, nyílnak a virágok – tökéletes körítés életünk egyik legfontosabb pillanatához!

Perfect Nails esküvői köröm

1840-től fokozatosan vált divattá a fehér esküvői ruha.

#Miért fehér a menyasszonyi ruha?

A ma népszerű fehér menyasszonyi ruha térhódítása I. Mária skót királynő menyegzőjével kezdődött. Akkoriban a fehér menyasszonyi ruha igencsak meglepő választás volt, hiszen a fehér a gyász színe volt. A mai divatot azonban Viktória királynő teremtette meg, aki fehér ruhában mondott igent Albert hercegnek 1840-ben. Akkoriban már rengeteg kép készült róluk, így hamarosan minden előkelő hölgy fehérben esküdött. Mivel a fehér ruhákat nehézkes volt tisztítani, csak egyszer lehetett őket fehérként felvenni, hófehér menyegzői öltözetet csak az igazán gazdagok engedhettek meg maguknak. A fehér ruha divatja fokozatosan terjedt a lakosság között is, bár a szegényebbek trükköztek: az esküvő után a ruhát átfestették, így szégyenkezés nélkül hordhatták a későbbiekben is.

Az 1930-as években vált népszerűvé a smink és a körmök színezése is. Esküvőre a világos, gyöngyházas árnyalatot választották. Az 1950-es években a filmipar fellendülése a divatot is komolyan befolyásolta. Az ekkoriban megjelenő, ma is ismert körömlakkok új kapukat nyitottak meg a szépségiparban. Az addigi két létező szín mellé (piros és gyöngyházas) egy teljes palettát kaptak a manikűr-rajongók. Ekkor a menyasszonyi ruhák általános színe már a fehér volt, ehhez illő világos, natúr árnyalatokat használtak a manikűrnél is.

 

 

A francai köröm mindig hódít! Köröm készítője: Bella Nikoletta

#Francia manikűr térhódítása

1970-es években Jeff Pink, az Orly cég alapítója megalkotta a francia manikűrt. Igen, azt a francia manikűrt, amikor a körömágy rózsaszín, a szabadszél pedig hófehér! A francia manikűr divatja évről évre változik, alakul, de népszerűsége azóta is töretlen! Az 1980-as években már hódított a műköröm, a habcsókszerű ruhákhoz sokszor hosszú, karvalytipes natúrfehér vagy piros körmöket viseltek a menyasszonyok.

A ’90-es években letisztultabb fazont követtek a menyasszonyi ruhák, a díszített fehér vagy francia körmök hódítottak! Aki amúgy a hétköznapokban nem viselt körmöt, az esküvőjére akkor is műkörmöket csináltatott. Magyarországon talán ekkoriban lett igazán népszerű a francia köröm, eleinte alkalmi jellege szépen lassan olvadt be a hétköznapokba. Mára akárcsak a ruháknál, a körmöknél is fazonok és díszítések végtelen kombinációban fordulnak elő. Nincs szabály, nincs előírás, tényleg bármi működhet!

NailStar verseny

A gyöngyök és a kellemes árnyalat mindig feldobja a menyasszonyi körmöt is. Köröm készítője: Machon Melinda

#Menyasszonyi köröm trendek 2019-re:

Ha van menyasszony vendéged, bújjátok át a következő listát, hogy könnyebben válasszatok körmöt a nagy napra!

Fehér, natúr fehér, ekrü, esetleg baby boomer mindig ideális választás a visszafogott menyasszonyok számára. Ha igazán fehér körmökre vágyik vendéged, használd a Greatest Hits kollekció rikítóan fehér színét, amely hiper pigmentáltságának köszönhetően egy rétegben is csodálatosan fed. Az egyszerű, visszafogott körmöket minimális díszítéssel is feldobhatod, de akár díszítés nélkül is tökéletesen mutatnak a nagy napon. A baby boomerhez használd bátran a Fiber Vitamine Gelt és az Elastic Cover Pink Gelt, amit a videónkban meg is tudsz nézni ITT.

#Szarka üzemmód

Strasszkőből sosem elég, szoktam mondani. Ha alkalmi körömről beszélünk, akkor pedig tényleg mindent beleadhatunk! Jöjjön a csillogás NailStar strasszokkal vagy a Diamond fitters. És persze nem maradhatnak ki a Micro Pearls XS szórógyöngyök sem, melyek a legkisebb helyen is elférnek. Így munkád még kidolgozottabb, szemet gyönyörködtetőbb lesz!

#Francia és testvérei

Akár a sima francia, akár a fehérrel mintázott nude körmökről van szó, ez a kombináció mindig tökéletes lesz menyasszonyi körömnek! Egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Ehhez a stílushoz ajánlott körömágy hosszabbító használata, kiegészítve fehér CreamGellel vagy Extreme White Gellel. Ha pedig gyönyörű fényt szeretnénk adni munkánknak, kapjuk elő Extreme Gloss fixálásmentes fedőnket!

 

NailStar verseny

Ha bevállalósabb a menyasszony, akkor jöhetnek a 3D minták és gyöngyök, kövek végtelen tengere. Köröm készítője: Kemencei Mónika

#Valami kék

Ha nincs a menyasszonyon, a ruhájában kék szín, akkor belecsempészhetjük a köröm díszítésébe is. A kék szín ugyanis az esküvőn a tisztaságra utal.  Egyik ujjon egy kék-fehér minta csodásan mutat és akkor már hagyományoknak is bőven eleget tettünk! Legyen a körmön kék lakkzselé vagy csak egy kis kék díszítés a gyűrűsön, az esküvői babonák garantáltan be lesznek tartva!

#A ruhához illő

A köröm, olyan akár egy kiegészítő. Ha a ruha anyaga visszaköszön benne, akkor az csak még jobban növeli az összhangot. A különlegesebb körmökért a ruha anyagából is beépíthetünk a körömbe, de a csipkemintát könnyedén meg is festhetjük! Akár akrilfestékkel, akár zselével dolgozol szívesebben, hagyd, hogy az anyag mintája irányítson! Ha kézzel festünk, akkor a szép munka elengedhetetlen eszköze a megfelelő ecset! Ugyanakkor ha gyorsan szeretnénk látványos mintákat, akkor vegyük elő Holo Nail Sticker matricáinkat és máris a körmökre kerülhetnek a bonyolult minták percek alatt.

 

Perfect Nails

Valami kék és valami Év színe! Köröm készítője: Darabos Évi

#Extra műalkotás

A nagy napra készülhettek extra 3D mintákkal is, amit az esküvő után óvatosan el is tudsz távolítani. Hófehér rózsák, plastiline csipkeminta, a hétköznapokban amúgy nem hordható díszek, mind passzolnak egy bevállalósabb menyasszony körmére!
Tipp: Kattints a képre és máris inspirálódhatsz videónkból a plastiline virágok készítéséhez!

 

+1 Az Év színe

Használjátok az Év színét a menyasszony körmén is! Ez a ragyogó korallszín csodásan passzol a klasszikus esküvői árnyalatokhoz, mint a fehér és az ekrü, szuperül kiegészíthető púderszínekkel, élénk zöldekkel és az összes pasztellszínnel is! Ide kattintva ismerd meg Aztec kollekciónkat, amiben a korall mellett csodás élénk színeket is találsz. 

 

Cikk szerzője: Gáspár – Köbli Kriszta

 

Ha nincs éppen menyasszony vendéged, esküvőre hivatalos biztosan van! Kattints és olvasd el cikkünket a koszorúslányok és a vendégek körmeiről! Biztosan találsz pár hasznos tippet! 😉

Esküvői körmök

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készíts Te is tökéletes körmöket! 

Living Coral #112
Aztec LacGel Plus kollekció

NailStar SS16 AB Crystal
Speciális csiszolású strassz

Pure Soul LacGel #182
Fehér hiperpigmentált lakkzselé

Plastiline Gel
Gyurma állagú zselé

Újdonságainkért kattints IDE! Akciós termékeinket pedig ITT találod!

——————————————————————————————————————————————

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz