A műkörmök felválása, leesése általában nem az alapanyagok hibája. A műkörmök természetes körömtől való elválása egyrészt készítési hibákra, másrészt erős fizikai vagy kémiai külső hatásokra, illetve igen ritkán biológiai okra vezethető vissza. Cikksorozatunkban összegyűjtöttük, hogy mik a leggyakoribb hibák, illetve azt is, hogyan tudod elkerülni vagy kijavítani őket. Kezdjük is a legelején a töredezés és a leesés okaival.

#Repedezés, töredezés és törés

A repedezés és töredezés problémája a műköröm készítésben gyökerezik. Könnyen okoz repedezést vagy töredezést, ha túlzott a szabadszél hossza. Bizony a rosszul megépített hosszú körömmel vigyázni kell. Ilyen esetben a rövidítés és a segédszövetes megerősítés lehet a megoldás. Igaz a vendég körme megrövidül, de ezzel együtt újdonsült körme tovább él. Nem meglepő módon könnyen törést, beszakadást és elválást okozhat a műköröm nem rendeltetésszerű használata. Ugyanakkor a törést okozhatja az is, ha az elkészített műköröm statikailag hibás.

Nem meglepő módon a helytelen használat is okozhat törést.

Hasonlóan a túl hosszú szabadszélhez a túl vékonyan felhordott anyag vagy a túl szárazra kevert porcelán is gondokat tud okozni.  Ilyenkor javasolt modellezés esetén enyhébb nyomást gyakorolni az ecsettel, így a termék a körmön marad és nem az ecseten. Ugyanakkor ez a probléma elkerülhető, ha megfelelő mennyiségű alapanyaggal dolgozunk.

#Elemelkedés, leesés

Egyik oka ennek a készítési hibának a természetes köröm tisztítási hibája, amikor nincs rendesen zsírtalanítva, tapadás elősegítővel lekezelve a körömlemez. Gyakori hiba, hogy nem az alapanyaghoz tartozó segédanyagot használják vagy nem várják meg a teljes száradást a szakemberek. Felválást okozhat még a túl sok előkészítő folyadék vagy az is, ha bizonyos anyagok száradását nem várjuk ki. A megfelelő zsírtalanítást könnyen elérhetjük, ha mindig az alapanyaghoz tartozó előkészítő folyadékot használjuk. A készítés során ügyeljünk, hogy Perfect Prep-en kívül az elkészítő folyadékokkal ne érjünk a bőrhöz és csak nagyon kis mennyiséget használjunk!

A megfelelő bolyhozás a tartós köröm titka.

Ugyanezt a problémát okozza az is, ha a műköröm nincs mindenhol tökéletesen felbolyhozva a természetes köröm előkészítésnél, ami különösen a cuticula közvetlen közelében szokott elmaradni.  Ekkor a cuticula nincs megfelelően elemelve a körömlemeztől, nincs megfelelően kivágva, így hozzáér az anyag, ami befolyást, levegősödést okoz. Sokszor a letapadt bőr nincs felkaparva a körömlemezről. A rossz bolyhozást könnyen elkerülhetjük, ha a körmöt lámpa fényében ellenőrizzük. Ekkor azt kell figyelnünk, hogy ne maradjon fényes rész a körömfelületen. A megfelelő előkészítést segíti, ha a megfelelő manikűrfejet használjuk az előkészítéskor. Az új Push Up Manikűrfej segítségével a körömsáncoknál megerősödött bőrt is könnyedén eltávolíthatjuk, így a hátsó bőr alá is bekerül a lakkzselé, ezáltal később fog látszódni a lenövés. Ez az egyedülálló manikűrfej érzékeny bőrű vendégek esetén is ajánlott.

Gyakori hiba lehet még, ha a TIP hibásan kerül felragasztásra vagy a sablon nem megfelelően kerül felhelyezésre. Sablonjainkról bővebben A szép és szabályos körömformák titkai cikkünkben is olvashatsz.

A Perfect Prep-en kívül az alapanyag soha ne érjen a bőrhöz.

 

#A bőr tabu

Különösen figyeljünk a műkörömkészítés során, hogy az alapanyag soha ne érjen a bőrhöz, mert a befolyt anyag odaköt és levegősödést okoz. Ezt a hibát könnyen elkerülhetjük, ha zselé esetén azonnal narancsfa pálcával távolítjuk el a befolyt anyagot és rögtön lámpázzuk. Porcelán esetén különösen fontos, hogy a még puha anyagot az ecset segítségével távolítsuk el a bőrről.

Előfordul, hogy kapkodunk vagy rossz napunk van, így könnyen rossz arányban keverhetjük a porcelánt vagy nem bolyhozzuk fel megfelelően a körömlemezt. Sajnos ezek a hibák a végső eredmény esetén visszaüthetnek. Talán a legfontosabb mégis, hogy ha hibázunk ismerjük el, és igyekezzünk minél hamarabb javítani, orvosolni a problémát. Ha a vendég egy plusz fél órát a szalonunkban ül, de körmei végül tartósak lesznek, akkor kevésbé lesz elégedetlen, mintha a levált körmeiről panaszkodik a barátnőinek. Ne felejtsük, egy elégedett vendég hozza barátnőit, munkatársait, ismerőseit, ami az egyik alapja a vendégkörünk bővülésének is!

 

 

Tetszett a cikk? Érdekel a folytatás? Kattints a gombra és nézd meg a többi körömkészítési hibát is!

Elolvasom a következő részt!

 

Gyere el Te is ingyenes körmös továbbképzésünkre és ismerd meg a legújabb trendeket!
Országszerte 21 városban leszünk!

Regisztrálj rendezvényünkre és Tiéd 15% kedvezmény a helyszíni vásárláskor!

További részletek

 

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készíts Te is tökéletes körmöket! 

Perfect Prep Spray
Körömelőkészítő folyadék

Push Up manikűrfej
Orosz manikűr 1 lépésben

AcrylGel készlet
Limitált kiadás – 10%-kal olcsóbb

Bőrtoló – kaparó
2 oldalú fém eszköz

Újdonságainkért kattints IDE! Akciós termékeinket pedig ITT találod!

——————————————————————————————————————————————

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz