A stiletto körömforma sablon nélkül nem készíthető


Hatalmas fordulópont következett be a műkörmök fejlődésében néhány évvel ezelőtt, amikor az addig szokásos szögletes, mandula és stiletto körmök mellett megjelentek az új típusú körömformák: a pipe, az edge, az orosz és gótikus mandula vagy éppen a monroe.

A formák elkészítésénél nagyon fontos, hogy a formára jellemző tulajdonságokat pontosan kövessük: a sablon a megfelelő szögben illeszkedjen a körömlemezhez, a köröm oldalai párhuzamosak vagy éppen megfelelően szűkülőek legyenek. Ezek kivitelezésében elengedhetetlen, hogy a megfelelő segédeszközöket használjuk, amelyek jelentősen megkönnyítik a munkánkat.

 

 #Perfect sablonok a Perfect körmökért

A megfelelő sablon egyik legfontosabb tulajdonsága, az erős tapadás. Munka közben a sablon nem mozdulhat el, hiszen akkor magában a körömben is törés keletkezik, ami eldeformálja a körmöt, de a félig megkötött szabadszél akár le is válhat, ami tönkre teszi az addigi munkánkat. Emellett a sablonnak önmagához is tökéletesen kell tapadnia, munka közben folyamatosan tartania kell az előzőleg kialakított párhuzamos vagy szűkülő formát.

A Perfect Pillangó, ami S-től egészen az XL-es körmökig használható

 A legújabb Perfect Pillangó sablon kissé puhább, rugalmasabb anyaga lehetővé teszi a nagyon könnyű formázhatóságot, ugyanakkor a forma megtartásában is nagy segítségünkre van. Az erős ragasztó normál szalon használat mellett ideális, a rövidebb hossz és a kisebb szárnyak pedig a gyors és biztonságos szalonmunkát segítik. A Perfect Pillangó sablon az S-től egészen az XL-es körmökig használható, ezért LacGel sablonnak is nevezik, hiszen kiválóan használható építő lakkzselékkel.

A Perfect Stiletto sablon speciálisan stiletto formához lett kifejlesztve, anyagában és tapadásában erős, rugalmas, így normál, nem izzadós kezű vendégek esetén bátran használhatjuk. A Perfect Extrém sablon extra tapadással bír és extrém nagy szárnyainak köszönhetően még izzadós kezű vendégeknél sem okoz problémát a sablon elmozdulása, a munkafolyamat végéig stabilan a helyén marad.

Sablonok esetén fontos szempont a papír megfelelő keménysége, amely nem horpad be egy erősebb nyomás esetén, megtartja a kialakított íveltséget, ugyanakkor rugalmas és a hajlítás során sem deformálódik el. A Perfect Denevér sablon erős tapadással rendelkezik, tehát átlagos vendégeknél megfelelően stabil alapot képez az építéshez.  A Perfect Denevér és Extrém sablonok az átlagosnál keményebb papírból készültek mégis megfelelően rugalmasak, így tökéletesen vezetik az alapanyagot és követik a hajlítás során kialakított új formát is.

 

Perfect 3in1 Multifinkciós hajlító csipesz a pipe körmök esetén is biztosítja a tökéletesen párhuzamos oldalakat

#Hajlító csipesz, az enyhén szűkölő körmök titka

A hajlításnál a megfelelő eszköz nem csak könnyíti, de gyorsítja is a munkát. A Perfect Hajlító csipesz zselés körmök készítéséhez ideális. Nem túl erős így a körömágy hosszabbítás felvitele után már biztonsággal használható, enyhén szűkülő oldalaival pedig megfelelő formát alakít ki. Mivel rövidebb mint az átlagos hajlító csipeszek, így a körömmel együtt behelyezhető az UV lámpába. A köröm kötés közben már felveszi a megfelelő íveltséget, az önszorító szerkezet segítségével pedig az íveltség folyamatosan még erősebb, amely ezáltal karcsúbb és tartósabb lesz.
A Perfect 3in1 Multifinkciós hajlító csipesz erősebb kisebb társánál, így porcelán körmök hajlításánál a legmegfelelőbb eszköz. Párhuzamos oldalai a szögletes és pipe körmök esetén biztosítja a tökéletesen párhuzamos oldalakat, szűkülő oldalvonalak esetén pedig nem változtatja meg azokat, csak keskenyebbé varázsolja a körmöt. Mivel önszorítós, a megfelelő kötési állapot elérésekor nyugodtan rajta hagyhatjuk a körmön és míg mi egy másik körmön dolgozunk, a csipesz helyettünk folytatja a hajlítást és akár még íveltebbé is teszi azt. A 3in1 funkció segítségével, a csipesz másik oldalát használhatjuk a kutikula feltolására és a körömre tapadt bőr felkaparására.

 

A monroe halító rudak segítsége nélkül nem készíthető el

#Hajlító rudak a szabályos henger formájú körmökért

Szabályos henger formájú körmök esetén, mint a hajlított szögletes, a pipe vagy a monroe körmök, sokszor elengedhetetlen a hajlító rudak használata. Ezek segítenek abban, hogy a szabadszél hengere szabályos legyen. Sokszor előfordul, hogy a természetes körömlemez íve nem szabályos vagy maga a sablonozásunk nem tökéletes, a köröm egyik oldalán kicsit vastagabb az anyag, míg a másikon nem. Az is elegendő, ha egyszerűen az egyik ujjunkkal erősebben nyomjuk a hajlító csipeszt, ezáltal a hengerünk kicsit féloldalas lesz, a hajlítás pedig nem félkör formájú, inkább kupola alakú, szabálytalan. Ilyenkor vannak nagy segítségünkre a hajlító rudak, amelyeket a félkötésben lévő porcelán köröm szabadszéle alá téve és a szabadszélt erre rányomva, korrigálhatják a hajlításunkat. A köröm szélességétől függően 6 méretű hengerből választhatjuk ki a legmegfelelőbbet. Az új, kétoldalú hajlító rudak kevesebb helyet foglalnak és gyorsabban is tudjuk őket használni, hiszen egy fordítással tudjuk változtatni a henger méretét, a közepén elhelyezkedő kristályokkal töltött betét pedig asztalunk díszévé teszi őket.

A cikk szerzője és a körmök készítője:
Darabos Évi
Mester oktató
12x Hungarian Champion
3x European Champion
3x Winner of Winner at Nailympia London

 

Kíváncsi vagy milyen körömformák vannak és ezek miben különböznek? Olvasd el Körömformák kezdetektől napjainkig cikksorozatunkat! 

Irány a cikk!

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készítsd el a tökéletes körmöket! 

Hajlító rudak
Vitaminos körömápoló olaj

Perfect bőrvágó olló
Speciális élezés

Perfect 3in1 Multifinkciós csipesz
Bőrtoló – kaparó – hajlító

Pillangó sablon
Praktikus, könnyen formázható

 

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints a IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz