Tudtad, hogy az Unikornisok vagy más néven az Egyszarvúak milyen régi „lények”? Már az ókorban is létezett Unikornis por, akkoriban azt tartották, hogy az unikornis szarvának pora minden méreg hatását közömbösíti! A középkorból rengeteg ábrázolás maradt ránk az Unikornisokról és még a 18. századi patikák ajtaján is rendszeresen láthatták a gyógyulásra vágyók.  Az Egyszarvú Skócia nemzeti állata is, a 12. század óta használják címerállatként.

#Az Unikornis szarv

Több középkori uralkodó birtokolta a misztikus Egyszarvú-szarvat, de később kiderült, hogy ezek a szarvak nem is a mesebeli lényhez tartoztak.  Egy tengeri delfinszerű emlősfajnak, a narválnak az agyarát adták el viking kereskedők Unikornis szarvként. A szarvakat a vikingek valóban messziről hozták, északon, Grönland környékén halászták a narválokat vagy eszkimóktól vették meg az agyarakat.

NailStara verseny

A narvál egyik foga is hasonlóan spirális, mint egy unikornis szarv. Köröm készítője: Kemencei Mónika

A narvál agyara tulajdonképpen az egyik foga, fontos érzékszerve, mely akár 3 méteresre is megnő. Gyönyörű, spirálisan csavart formája visszaköszön az unikornis ábrázolásokban. A vikingek üzlete a 18. századig kitartott, ekkorra az európai felfedezők elérték ugyanis az északi vizeket, és találkoztak a narválokkal is…

#Unikornis por

A narválok mára a kihalás szélére sodródtak, hamarosan olyan misztikus lénnyé válhatnak, mint maguk az Unikornisok. A Perfect Nails Unikornis pora azonban nem veszélyezteti a narválokat, veszélyezteti viszont a vendégek szívét! Két ragyogó árnyalatával mindenkinek kedveskedhetsz, aki szereti a csillogást!

Ahogy közeledik a jó idő, egyre több lábujjra kerül körömlakk! Használd ki, hogy az Unikornis porok csodásan mutatnak a (megszáradt) körömlakkba dörzsölve is! Az Orly Sec’n Dry fedőlakkja pár perc alatt megszárad, ebbe szivaccsal vagy Ombre szivaccsal simogasd bele a port, majd fedd be még egy réteg gyorsan száradó fedőlakkal! Picit szemcsésebb lesz a hatása, de nagyon látványos effektet érhetsz el vele!

Unikornis por

A leheletfinom fénypor csodásan mutat a körmökön.

#Milyen színeken használd?

A Purple árnyalatú por gyönyörűen mutat kékes, lilás színeken, a Pink Unikornis porral pedig biztosra mehetsz a barackos, rózsaszínes alapszínekkel!
A fehér alapot színesen csillogó törtfehérré varázsolják, nude alapra téve pedig érdekes, hűvös árnyalatot adnak az alapszínnek. Érdemes fekete, sötétbarna, sötétkék alapon is kipróbálni őket, különleges bogárpáncél hatást kapunk! Személyes kedvencem sötétbarnán a Purple Unikornis por, a végeredmény csodálatos padlizsánlila köröm lesz!…Igazából itt felsorolhatnám az összes színt, mindegyikről tudnék pár szót írni… De nem teszem, inkább arra bíztatok mindenkit, hogy kísérletezzen, próbálgasson!

#Perfect Tipp

Ha bizonytalan vagy a színekkel kapcsolatban, hogy mivel érdemes kombinálni az Unikornis porokat, akkor első körben próbáld ki a Pink árnylatot a Punch&Love gél lakk kollekció tagjain, a Purple árnyalatot pedig a Bubble Gum vagy a Pastel Cream kollekció valamelyik kék vagy lila árnyalatán!

 

Cikk szerzője: Gáspár-Köbli Kriszta

 

Ha még több használati tippre vagy kíváncsi, kattints IDE!

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készíts Te is tökéletes körmöket! 

BubbleGum kollekció
Extrém tartósság 3 lépésben

Unikornis Por
Leheletfinom, színjátszó fénypor

Spider Gel
Vonalhúzás No.1 terméke

Punch&Love kollekció
Limitált készlet – A szerelem színeivel

Újdonságainkért kattints IDE! Akciós termékeinket pedig ITT találod!

——————————————————————————————————————————————

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz